Het regent, het regent, de voortuin is nat ;)

Door Silent7 op woensdag 10 februari 2016 09:39 - Reacties (5)
CategorieŽn: Frankrijk, Natuur, Views: 4.786

https://www.youtube.com/watch?v=D1ZYhVpdXbQ


Derde keer dit jaar dat het water zo hoog is gekomen.

Ik zag het gisteravond al en heb de auto even verplaatst, die staat normaal bij het lage (nu nauwelijs zichtbare) muurtje links van de oude molensteen en daar zouden we nu niet zonder natte schoenen in hebben kunnen stappen.

http://oi63.tinypic.com/975xzn.jpg

Vruchtbaar spul, het water is bruin van het planten en aarde materiaal, op de plekken waar het dit achterlaat kunnen we weer een nog grotere explosie van groei verwachten

Gelukkig kan het nog 40 cm stijgen voor we er in huis last van dreigen te hebben (de twee laagste deuren zijn dan met een nooddijkje van wat hout, verpakking bubbelspul en purschuin dicht te maken zodat we een cm of 25 extra hoogte aan zouden kunnen. Maar dat is nog niet nodig, en als het nog veel verder stijgt dan gaat het ook over allerllei weilanden heen en ktijgt het dus zoveel extra ruimte dat die stijging niet echt waarschijnlijk is.

http://oi68.tinypic.com/o6he1e.jpg

Zie je die bamboo en dunne planten?
Daar is de brug aan de voorzijde. De bamboo is voor een hek en de dunne planten zijn groei van de blauwe regen die ik om het brughek wil laten groeien. Tegen de tijd dat de bamboo de structurele kracht kwijt is zijn die dikker en hebben we een levend brughek.


De grap is dat we de laatste dagen zelf maar een paar keer een buitje regen hebben meegekregen dit bewijst echter dat stroomopwaarts het weer minder fijn was dan de veelal stralende zon die wij hadden.
(Sorry de foto's gemaakt met mijn meer dan slechte phonecam, het gaat om het idee.)

Kattengedoe

Door Silent7 op zaterdag 21 februari 2015 14:30 - Reacties (5)
Categorie: Natuur, Views: 4.010

De kat deed vreemd de laatste week.
Opeens binnen plassen, jakkes!

De laatste keer dat hij binnen plaste was in Amsterdam toen we alles uit het huis haalden voor de verhuizing.

Even afdwalende maar wel met de kat te maken hebbend het volgende.
Nu hebben we voor de woonkamer van het deel dat als vakantiehuis gaat dienen een stapel nieuwe meubels gekocht.
De bank die er stond was niet mooi en de bijhorende stoel al net zo lelijk en onpraktisch.
Een nieuwe bank die zonder gereedschap om te toveren is in 2 bedden vervangen de bank. Ziet er strak uit en is veelzijdig.
Twee lekker zitstoelen en een set van 1 grote kist/bank zonder leuning waar drie poefen (is dit het meevou van poef?) inpassen welke ook weer dienst kunnen doen als kistje maken het geheel af.
De bergruimte is ideaal voor bddengoed en als zitplekken, vooral in de winter fijn om mekkelijk bij de kachel te kunnen zitten.

Terug naar de kat, we hadden het vermoeden dat al het geschuif met meubels wel eens de reden van zijn andere gedrag zou kunnen zijn.
Dus we hebben niet gestraft en met azijn telkens snel alle plekken van geur en sporen ontdaan.
Maar we hebben door de ontwikkelingen ondertussen een andere theorie waarom onze kater zich zo gek gedroeg.


Wat meer informatie hoe we hier wonen.
We zitten aan het einde van een weg met een river langs ons land.
Aan de andere zijde van de rivier is een rand met bomen en begroeiing en erachter aan westelijke richting een stuk landbouwgrond gebruikt voor gras.
Aan de noordzijde een ongebruikt eiland met officieel landbouwgrond maar van de oude buurman die er niets mee doet en ook eigenlijk niets mee kan daar er een gammele brug is als enige toegangsweg.
Aan de oost westelijke grens van ons terrein is 10K m2 landbouwgrond dat de buurman huurt om gras te hooien voor zijn dieren.
Aan de zuid zijde een bos dat van smal richting westelijke rchting breder uitloopt en waar niets mee gebeurd.

Landbouwgrond gebruikt voor gras is heel fijn gebied voor katten, na het maaien zijn dergelijke stukken grond voor hen waardevol jachtgebied.
In het bos is beschutting. Er zitten dus, mede door de grote afstanden tussen de woningen, nogal wat wilde katten in de omgeving.
Van wilde poezen merken we niets want die hebben van nature een kleiner teritoria. Maar onze kater heeft een geduchte tegenstander in de vorm van een grote grijze wilde kater.

In Amsterdam was onze kater de koning van de binnentuinen. Hij is niet "geholpen" (door een bijzonder zeldzame genetische eigenschap is hij hypo-allergeen, wil je een kat kopen met deze eigenschap dan betaal je je blauw dus we zoeken passief naar een vrouwtje de hetzelfde recessieve eigenschap. ergo castreren is geen optie) dus de dikke stadskatten waren geen enkel probleem voor hem. Het was wel eens lastig omdat de andere katten uit de tuinen met grote regelmaat cadeautjes voor onze tuindeuren legden in de vorm van vogels, muizen en ratten, maar goed onze kater had de boel goed onder controle.

Hier is het een heel ander verhaal en de oorlog met de wilde kater is regelmatig en kent het winnen van slagen door alletwee de partijen. Zo heeft de wilde kater de onze eens helemaal tot in onze woonkeuken bestreden en andere keren drong de onze de wilde kater tot diep in het bos terug.

Welnu eergisteren was onze kater niet binnen op de nomale tijden en ik vond hem bij ons hek rusteloos rondlopend.

We geven hem soms die kleine bakjes pate (zeg maar B-merk Sheba) maar verder enkel brokjes, als hij vlees wil dan vangt hij het zelf wel, daar hebben we hem ook voor. En afgelopen winter en jaar heeft hij ons huis keurig muisvrij gehouden en zijn buikje goed rondgegeten.
Eergisteravond stond zijn bakje pate voor de helft gegeten bij zijn voer, en dat is ook al vreemd, normaal gaat dat in 1 ruk op.

Gisterochtend zat onze kat luid mauwend in het bijgebouw en zoon ging eens kijken. En daar in de ruimte onder het kachelhout zat een andere kat. De poes van twee huizen (700m) verderop. Die poes was ons al opgevallen want de kleur en tekening zijn bijna gelijk en de eerste keer dat we haar zagen dachten we dat onze kat er liep.

De twee hebben een volle dag met zijn tweeen doorgebracht. Bezig met, tja hoe zeg je dat, hmmm, oh ja, het krabben aan de lentekriebels. Overal zagen we ze rond het huis samen lopen en "hun ding doen".

Vorig jaar had de poes kleintjes en eerdaags zal ik eens aanbellen bij de eigenaars om te checken of ze geholpen is en vragen of ze ons inseinen als er een nestje is.

Vanmorgen kwam onze kater binnen en overduidelijk zeer moe slaapt hij nu meer dan anders. Het rusteloze is weg en op het vermoeide na, is hij weer helemaal zichzelf.

De afgelopen week stond de wind vanaf het huis van de poes naar hier dus vermoedelijk kwam zijn gedrag daardoor.
En hij heeft dus duidelijk een grote slag tegen de grote grijze wilde kater gewonnen dat ze zo lang hun ding konden doen,

Het druppelt af en toe uit de lucht en ik heb net even gekeken in het bijgebouw, Gelukkig is de poes weg, want ik las dat een poes niet trouw is en als kater A niet meer kan ristg doorgaat met kater B en ik had geen zin in de wilde wild sproeiend op ons terrein.


We zijn benieuwd of er een nestje komt en of er dan bij zitten met hetzelfde uiterlijk. Zo ja, dan zal ik wat plaatjes posten ;-)